Uncategorized

Inovacionet e gjelbra në ndërtim: Një rrugë e qëndrueshme drejt së ardhmes

Në epokën e sotme digjiitale, gjithnjë e më shumë akterë e njohin rëndësinë e qëndrueshmërisë dhe praktikave ekologjike të cilat e ruajnë ambientin. Për këtë arsye, ne jemi krenarë të shpallim një qasje revolucionare në shpërndarjen e botimeve për projektin tonë më të fundit “Inovacionet e Gjelbërta në Ndërtim: Një Rrugë e Qëndrueshme drjet së […]

Inovacionet e gjelbra në ndërtim: Një rrugë e qëndrueshme drejt së ardhmes Read More »

Uspješno završen 3rdBirdSaltPeople:FEST

3rdBirdSaltPeople:FEST se održao četiri vikenda uzastopno, od 25. avgusta do 16. septembra 2023. Festival je tematski koncipiran i posvećen je održivom razvoju i promociji zaštićenih područja. U svakom segmentu povezivao je kulturu, umjetnost, lokalne proizvode sa očaravajućom ljepotom Ulcinjske solane, a imao je za cilj da inspiriše održive inovativne ideje i akcije u cilju zaštite

Uspješno završen 3rdBirdSaltPeople:FEST Read More »

ANKETË: Ullishta e Ulqinit – Peizazhi kulturor mijëvjeçarë dhe gjeneratat e reja. Konflikt interesi?

Komuna e Ulqinit është e pasur me trashëgimi kulturore (peizazhe kulturore), kështu që përveç objekteve dhe enteve të mbrojtura me dispozitat e Ligjit për Mbrojtjen e Pasurive Kulturore, këtu hasim në një përmbledhje të lokacioneve arkeologjike, objekteve ambientale dhe strukturave individuale që dëshmojnë për jetën në këtë zonë. Zona e ullishtës së Ulqinit është një

ANKETË: Ullishta e Ulqinit – Peizazhi kulturor mijëvjeçarë dhe gjeneratat e reja. Konflikt interesi? Read More »

Terenska situacija

Anketa: Ulqini, qytet i sigurt për këmbësorët?

Me anketën “Ulqini, qytet i sigurt për këmbësorët?”  duam të hulumtojmë problemin e uzurpimit, konvertimit dhe zhdukjes gjithnjë e më të dukshme të hapësirave publike në qytetin tonë. Fokusi i këtij anketimi është në trotuaret që vazhdimisht shndërrohen për komerciale ose qëllime të tjera, që cenon sigurinë dhe komoditetin për këmbësorët dhe personat me aftësi të

Anketa: Ulqini, qytet i sigurt për këmbësorët? Read More »

FOODNECTED “za prirodu i ljude” Ulcinj, pilot projekat u Crnoj Gori

Projekat Foodnected, koji u Crnoj Gori implementiraju Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Dr. Martin Schneider-Jacoby Association (MSJA), u saradnji sa partnerima Slow Food, Global Footprint Network, GOB Menorca, Low Impact Fishers of Europe, Aliance for Mediterranean Nature and Culture i Yolda. Foodnected projekat je podržan od strane MAVA fondacije. Foodnected je vođen

FOODNECTED “za prirodu i ljude” Ulcinj, pilot projekat u Crnoj Gori Read More »

2ndBirdSaltPeople:FEST – DONATORSKO VEČE ZA SOLANU 12.10.2022.

Na prostoru Ulcinjske solane, juče je održano donatorsko veče sa ciljem prikupljanja sredstava za uređenje Suvenirnice koja će biti renovirana i pretvorena u info-punkt, na kom će, osim dobijanja svih informacija, posjetioci moći da iznajme opremu za posmatranje ptica i biciklističke aktivnosti, kupe lokalne proizvode i rukotvorine a u perspektivi i ulcinjsku so. Organizator donatorske

2ndBirdSaltPeople:FEST – DONATORSKO VEČE ZA SOLANU 12.10.2022. Read More »

U PETAK, POČINJE DRUGI PO REDU BirdSaltPeople:FEST NA ULCINJSKOJ SOLANI

Drugi po redu, BirdSaltPeople:FEST, posvećen ulcinjskom Parku priode Solana biće održan od 26.08 – 16.09.2022. godine. Kao prve godine, i ovogodišnji Festival je namijenjen promociji zaštićenih područja sa fokusom na Park prirode Ulcinjska solana. Istovremeno, drugi po redu BirdSaltPeople:FEST služi obogaćenju turističke ponude Ulcinja, odnosno Crne Gore. Program je raznolik i ukazuje na mogućnosti koje

U PETAK, POČINJE DRUGI PO REDU BirdSaltPeople:FEST NA ULCINJSKOJ SOLANI Read More »

Obilježen svjetski Dan zaštite životne sredine

Akcijom čišćenja Solanskog kanala i dijelom industrijske zone Ulcinjske solane, u ovom drevnom gradu je obilježen je Svjetski Dan zaštite životne sredine. Organizator akcije je NVO Dr. Martin Schneider-Jacoby, a akciju su podržali i zvaničnici Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na čelu sa ministarkom Anom Novaković – Đurović, Ingve Engstrom iz Delegacija Evropske unije,

Obilježen svjetski Dan zaštite životne sredine Read More »

Scroll to Top