MSJA është një OJQ mjedisore
me qendër në Ulqin, Mali i Zi.

Dr. Martin Schneider-Jacoby – MSJA

Kush jemi ne?

Misioni i shoqatës Dr. Martin Schneider-Jacoby (MSJA) synon të rrisë ndërgjegjësimin për ruajtjen dhe mbrojtjen e Kripores së Ulqinit si pjesë kyçe e biodiversitetit në Mal të Zi dhe më gjerë. Për më tepër, qëllimi është të inkurajohet komuniteti që të ndërmarrë hapat e nevojshëm për të arritur mbrojtjen formale të Kriporit të Ulqinit si park natyror dhe ligatinor me rëndësi ndërkombëtare (lokaliteti Ramsar).


Një udhëtim nëpër breza…

Ulcinj Salina

Prošlost i sadašnjost ulcinjske Solane, prikazana iz ugla mlade protagonistkinje i autorke Edine Mustafić, probudit će sjećanja, emocije i misli o njoj, koje će nas približiti jedinstvenoj vrijednosti ulcinjske Solane i te moći koju i dan danas posjeduje. Pridružujemo se Edininom putovanju kroz generacije, željom da ulcinjska Solana ponovo postane aktivan član u našim životima. Postati dio nas.

Kriporja e Ulqinit

Kriporja e Ulqinit bën pjesë në grupin e kripërave më të mëdha në Mesdhe. Ai zë rreth 14,5 km2 pellgje kripe.

Lumi Buna

Buna një lumë 41 kilometra i gjatë në kufirin e Malit të Zi dhe Shqipërisë.

Plazhi i Madh

Plazhi i Madh është një plazh me rërë me pamje nga bregu i Adriatikut. Është e gjatë 13 km.

Valdanos

Plazhi Valdanos ndodhet në gjirin me të njëjtin emër. Dikur ka qenë porti dhe streha kryesore e anijeve pirate të Ulqinit.

Liqeni i Shasit

Liqeni i Shasit është një habitat i rëndësishëm sezonal për shpendët shtegtarë. Në brigjet e tij gjenden rrënojat e qytetit të vjetër të Svaçit (Shasit).

Aktivitetet tona më të fundit


Prikaži još

"Bregdeti i Adriatikut është kritik për zogjtë e Evropës dhe Afrikës, dhe Ulqini i kripur është një pjesë e paçmuar e tij - një zonë relativisht e vogël që shërben si stacion pushimi dhe karburanti për qindra mijëra zogj shtegtarë."

Jonathan Franzen

Regjistrohu për buletinin

Qëndroni të përditësuar me të gjitha veprimet tona,
aktivitetet dhe iniciativat.

Partnerët tanë


Scroll to Top