Četiri godine Park prirode Ulcinjska solana, stigao bager BAJO i predstavljen koncept trećeg BirdSaltPeople:FEST-a

Povodom obilježavanja četvrtog rođendana Parka prirode „Ulcinjska solana“, danas je  održan svečani 15-ti sastanak radne grupe u prostorijama muzeja Ulcinjske solane. Ujedno je ovaj dan bio i od velikog značaja za budućnost Ulcinjske solane, naime kolege iz CZIP-a su simbolično poklonili specialan bager “BAJO“, koji će da pomogne da se urušeni nasipi što prije saniraju kako bi hidrološki režim u potpunosti bio uspostavljen i tako biodiverzitet ovog nevjerovatnog prostora opstao ali i buduća proizvodnja soli osigurala.

Formiranje preduzeća se isčekuje evo četiri godine i nadamo se da je BAJO ubrzao korake budućih upravljača i podstiče ih da se ozbiljno, stručno i u svrhi očuvanja i zaštite prirode rade.

BAJO će da radi mnogo dobre stvari u Parku prirode Ulcinjska solana, jer BAJO je od danas dio Ulcinjske solane i želimo mu da ga budući upravljač pazi i koristi samo u svrsi zaštite prirode.

Nakon simboličnog uručenja nastavljen je sastanak gdje je izv.Dir. MSJA-Dr Martin Schneider-Jacoby Assoc, gđa Zenepa Lika predstavila ministarki Ana Novaković Đurović i predsjedniku Opštine Omeru Bajraktariju koncept ovogodišnjeg trećeg po redu BirdSaltPeople:FEST-a, koji je planiran da se održi krajem avgusta 2023 a trajat će do sredine septembra, tačno četiri vikenda (petak i subota) uz šarolik repertoar kao i sam biodiverzitet Ulcinjske solane.

Uskoro ćemo predstaviti finalni program 3rdBirdSaltPeople:FEST sa svim informacijama i datumima. Radujemo se vašem prisustvu.

Još jednom, čestitamo našim kolegama iz Centra za zaštitu ptica Crne Gore -CZIP na odanom radu i nepresušnom entuziazmu.

Zalažemo se za SO-PTICE i LJUDE.

Scroll to Top