Uspješno završen 3rdBirdSaltPeople:FEST

3rdBirdSaltPeople:FEST se održao četiri vikenda uzastopno, od 25. avgusta do 16. septembra 2023. Festival je tematski koncipiran i posvećen je održivom razvoju i promociji zaštićenih područja. U svakom segmentu povezivao je kulturu, umjetnost, lokalne proizvode sa očaravajućom ljepotom Ulcinjske solane, a imao je za cilj da inspiriše održive inovativne ideje i akcije u cilju zaštite i očuvanja životne sredine.sa fokusom na Park prirode Ulcinjska Solana.

Festival je okupio umjetnike iz Crne Gore i regiona, stručnjake kulturne baštine, istaknute ekološke aktiviste, međunarodno poznate fotografe divljine i životinja, umjetnike klasične muzike i džeza, lokalne proizvođače kao i širu javnost kako bi zajedno slavili i ukazali na značaj i važnost javnih i zaštićenih zelenih područja i biodiverziteta koji pripadaju svima nama.

Ovaj festival je predstavljao regionalnu saradnju pojedinaca, institucija i organizacija posvećenih održivijoj budućnosti naše životne sredine. Period održavanja je namjerno izabran krajem mjeseca avgust, jer ovaj mjesec predstavlja mjesec berbe SOLI (SALT), istovremeno je turistička sezona u jeku kada se u Ulcinju okupljaju mnoge kulture, lokalno stanovništvo, dijaspora i turisti. Festival je služio kao dodatna kulturološka ali i izletnička ponuda Opštine Ulcinj.

Završni akt 3rdBirdSaltPeople:FEST – Premijera pozorišne predstave pod nazivom “Kraljica proklete krune“ je bio spektakularan. Pod vedrim nebom pored upravne zgrade koja je bila glavni lik ove predstave, preko 300 građana i građanki su emotivno i sa standing ovation pratili igru sjajnih glumaca. I ako je predstava na albanskom jeziku igrana, potrudili smo se uz prevod sinopsisa na engleskom i na crnogroskom jeziku da omogućimo razumjevanje predstave. Svi učesnici su bili oduševljeni . Pozorišnom predstavom u subotu 16.09.2023 je završen 3rdBirdSaltPeople:FEST u ca. 22:30 časova.

HVALA SVIMA koji su prepoznali i podržali 3rdBirdSaltPeople:FEST.

Vidimo se na 4thBirdSaltPeople:FEST edition 2024

U nastavku dostavljamo izvještaj realizacije 3rdBirdSaltPeople:FEST.

Scroll to Top